martes, 19 de octubre de 2010

Emilio Calatayud

Açí vos deixe dos videos que em semblen interessants.



Emilio Calatayud Pérez (Ciudad Real, 22 de desembre de 1955) és un magistrat espanyol, jutge de menors de Granada conegut per les seves sentències exemplars.

Quan tenia tretze anys, el 1968, el seu pare el va internar al Col.legi Campillos de Màlaga, un lloc amb fama d'estricte correccional; aquesta experiència li va marcar profundament i va orientar la seva futura especialització professional. El 1977 es va llicenciar en Dret (ICADE) a la Universitat de Deusto. Va accedir a la carrera judicial el 1980 i va ser destinat a Güímar (Tenerife) com a jutge de districte. El 1984 és destinat als jutjats de Granada i va ascendir a magistrat en l'any 1987. Es va especialitzar com a jutge de menors i el 1988 és titular del Jutjat de Menors Únic de Granada, on va exercir com a jutge suplent de vigilància penitenciària. Entre 1993 i 2001 és degà dels jutjats de Granada. El 2007 publica el llibre Reflexions d'un jutge de menors.

És famós per les sentències curioses, exemplars i basades en l'educació més que en el mer càstig. Exemples d'elles poden ser:

* Impartir 100 hores de classes d'informàtica a estudiants a un jove que havia crackejat diverses empreses granadines provocant danys per 2000 €.
* 100 hores de servei a la comunitat patrullant amb un policia local per haver conduït temeràriament i sense permís.
* 50 hores dibuixant un còmic de 15 pàgines, en el qual explica la causa per la qual el condemnaven.
* Visites a la planta de traumatologia de Granada per conduir un ciclomotor sense assegurança.
* Per a un jove que circulava borratxo, visitar durant un dia sencer a paraplègics, parlar amb ells i les seves famílies per elaborar més tard una redacció.
* Treballar amb els bombers per haver cremat papereres.







2 comentarios:

  1. No havia sentit mai parlar d'aquest jutge i m’ han sorprès molt les seves sentencies i l’èxit que tenen segon he pogut llegir. A més, en els vídeos de l'enllaç aquest jutge ens fa pensar sobre l'educació d' avui en dia i fins on podem arribar amb ella.

    ResponderEliminar
  2. M'alegre de que t'hajes interesat per aquestos videos. A mi la primera vegada que els vaig vore em van agradar moltíssim. Moltes gràcies per seguirme.

    ResponderEliminar